Intervju sa Sašom Krstićem

Pročitajte Intervju sa Sašom Krstićem nakon osvajanja Prve trube u Guči 2014. godine.

Za one koji ne znaju, nagrada Prva truba se dodeljuje najboljem pojedincu, odnosno najboljem trubaču i to je najviše priznanje koje jedan trubač može da dobije.


  • Poštovani Saša, dugo Vas nije bilo u Srbiji, možete li svojim fanovima reći gde ste bili i šta ste radili?

Pa jeste, bio sam napolju, radio sam sa svojim orkestrom u Nemačkoj, po raznim klubovima. Uglavnom smo radili po našim klubovima, restoranima,  svirali našim ljudima. Imali smo nastupe u Fraknfurtu, Dizeldorfu, Minhenu i drugim gradovima. Svirali na raznim veseljima, rođendanima i puno smo vežbali.

  • Kakvo iskustvo sada ima Saša Krstić maltene godinu dana posle pobede u Guči?

Nastup i pobeda u Guči mi je donela puno toga dobrog, to je jedan od najboljih festivala trube na svetu. Nastup u Guči je jedno veliko i neprocenjivo iskustvo. Pobeda koju smo ostvarili prosle godine je bila poput jednog dobrog sna. Prošla godina je meni i privatno bila veoma uspešna, jer sam u svojoj porodici dobio jos jednu prinovu, jednu prelepu princezu.

Sasa Krstić sa pobedničkim peharom nakon osvajanja Prve trube u Guči 2014. godine

Sasa Krstić sa pobedničkim peharom nakon osvajanja Prve trube u Guči 2014. godine

  • Kako postati prva truba Guče?

Pa pre svega dosta truda treba uložiti. Puno rada je iza mene, ja sam od 5. godine počeo da sviram. Svaki dan po 5-6 sati vežbanja. Mukotrpan rad je iza mene, ali hvala Bogu sve se na kraju isplatilo.  Pored rada i truda treba biti i genetski predodređen za šampiona. U mojoj porodici još je deda svirao, pa onda otac i sada ja, a nadam se da će i moj sin jednog dana naslediti mene. Ima dobre predispozicije, jer mu je deda sa ženine strane  Azirović iz Bojnika. Tako da genetika ne manjka.  Znači, samo vežbati i raditi mukotrpno i rezultati će stići sami po sebi.

  • Da li se pripremate ove godine za Guču?

Apsolutno, mi smo pripreme  počeli pre nedelju dana za Guču i pripremamo se za Svetsko prvenstvo u Guči, kao i za Generalno takmičenje u Guči. Tako da se nadamo da ćemo odbraniti titulu i osvojiti još neku nagradu u Guči na festivalu trubača koja se održava u avgustu ove godine. Ujedno nastupamo u Surdulici na Vlasinskom letu, jula ove godine, i to su ujedno kvalifikacije za Gucu, a u međuvremenu ćemo vredno da nastupamo i vežbamo za ove događaje.

  • Kakvi su naredni planovi Vašeg orkestra?

Pa već sam vam rekao: vežbamo za Guču i Vlasinsko leto, pripremamo i turneju po Evropi. Ujedno planiramo da izdamo neki CD sa svojim najboljim kompilacijama, tako da smo u pregovorima sa raznim diskografskim kućama.

  • Kome ste sve svirali, kojim poznatim ličnostima?

Stvarno ih je mnogo, ni ja sad u trenutku ne mogu da se setim. Počev od nasih proslavljenih tenisera: Novaku i Janku, tako celoj estradi: Eri, Breni, Aci Lukasu, Ceci itd. I mnogim drugima tako da stvarno ne mogu da se setim, puno ih je.

  • Da li planirate nešto da snimite u nekom jazz fazonu?

Želja postoji, videćemo, voleli bismo da snimimo nešto lepo i nesvakidašnje. Kao i svim muzičarima i meni je uzor Luj Armstrong. Tako da želja je velika, nadamo se da će se i to ostvariti.

  • Gde orkestar Saše Krstića nastupa i gde Vas možemo čuti?

Nastupamo svake subote u Beogradu u restoranu Grand Hertz. Tako da svako ko voli našu vrstu muzike može da dođe i da nas čuje. I normalno da uživa, mi smo orkestar za merak.

  • Šta Saša Krstić može da poruči svojim fanovima?

Sale Vas sve puno voli i zahvaljuje na podršci, a ja se nadam da ću u budućnosti neću izigrati njihovo poverenje. Sve Vas voli Vaš SALE!